Beste voetballiefhebber,

Na een conversatie op Twitter over het gemis van een magazine over voetbalcultuur in Nederland, spraken wij – professionele journalisten, fotografen en vormgevers, maar bovenal liefhebbers met een diepgewortelde passie voor voetbal – zo’n half jaar geleden af in de authentieke Utrechtse kroeg van oud-voetballer Joop van Maurik. Doel van de bijeenkomst was de mogelijkheden onderzoeken van het opzetten van een dergelijk blad. Wij zaten die avond snel op één lijn en besloten de handen ineen te slaan en een eigen magazine op te zetten.

Op dezelfde plek is op 4 december 2014 het 0-nummer van ‘Staantribune’, hét magazine over voetbalcultuur, gepresenteerd. Staantribune kijkt op een andere manier naar voetbal. De artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. In Staantribune draait het vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen.

Dit eerste nummer van Staantribune is ter introductie gratis online te lezen. Klik hiervoor op de cover van het magazine. Deze editie zal niet op papier verschijnen. Met het (eenmalig) gratis online aanbieden van het magazine willen wij laten zien wie wij zijn en wat wij voor ogen hebben met Staantribune. Zie het als een vervroegd Sinterklaascadeautje.

Achter de schermen zijn wij inmiddels druk bezig met de voorbereidingen op de volgende editie. Deze zal in de eerste helft van 2015 verschijnen. Nadere informatie over dit nummer, over de prijs, of het online of in print zal verschijnen, of je abonnement op Staantribune kunt nemen en antwoorden op alle andere (praktische) vragen, maken wij te zijner tijd bekend via deze website en onze social media accounts (Twitter, Facebook en Instagram).

Voor nu wensen we jullie veel leesplezier!

De redactie van Staantribune

Staantribune_nr0.indd