Duizenden voetballers doen het elk weekend. Verzamelen bij de club, in de auto’s, op naar een veld voor een uitwedstrijd. Warming-up, klaar voor de aftrap en potje voetbal. Maar de ene uitwedstrijd is de andere niet. Voor het nieuwe magazine reisden Staantribune-redacteur Luc Wierts en fotograaf Thijs Brouwers mee met het eerste elftal van VV De Wâlden uit het Friese Damwoude naar een uitwedstrijd op de Wadden.

Bestellen
Als je uiterlijk morgen (donderdag 21 januari) een abonnement afsluit of een los nummer bestelt, ontvang je Staantribune nummer 4 vrijdag 29 januari in de bus.

In het vierde nummer van Staantribune staan verder reportages over Racing Mechelen (cover), Parma, Partick Thistle en de derby van Montevideo. Daarnaast bevat de nieuwe editie interviews met onder meer socioloog Ramon Spaaij over voetbalsupporters en oud-speler Hennie Meijer (onder andere Roda JC, Ajax, FC Groningen en sc Heerenveen) én een portret van Glenn Helder.

Benieuwd naar meer? De komende dagen zetten wij voorproefjes van het nieuwe magazine online. Hou deze website en de accounts van Staantribune op Facebook, Twitter en Instagram dus in de gaten.

NB: Belgische lezers kunnen zich voor het bestellen van een los exemplaar wenden tot Dagbladhandel de Mus: info@demus.be.

Football fans from other countries can send an e-mail to: info@staantribune.nl.

mockup_COVER_nr04
mockup_uruguay_nr04