“Door de contacten die ik afgelopen week heb opgedaan, kon ik zondag weer een wedstrijd meepakken van Racing Club”, mailt Staantribune-redacteur Matthijs Keuning, die nog steeds op rondreis is in Argentinië, zoals al eerder op deze website te zien was. “En niet tegen de minste tegenstander: Boca Juniors. Op de popular achter het doel nam ik plaats tussen de socios. Niet wetende wat voor intense beleving me hier te wachten zou staan. Schrammen, blauwe plekken, zweetdruppels en een verloren schoen, maar wat een krankzinnige passie.”

IMG_1563Vóór de wedstrijd verzamelen bussen vanuit allerlei wijken van Buenos Aires zich bij Estádio Presidente Juan Domingo Perón. Er hangt een soort sfeer die doet denken aan Koningsdag. Mensen zitten in het gras en drinken blikken bier en fermet. Dat is een sterke drank met cola en ijs, die de supporters drinken uit halve petflessen. Iedereen in blauw-wit gekleed, want Racing speelt vandaag tegen het Boca Juniors van Carlos Tévez. Daar kan Racing wel wat tegenover zetten, zij hebben namelijk een andere Champions League-winnaar voorin lopen: Diego Milito. Beiden moesten en zouden ooit terugkeren bij hun jeugdliefde.

IMG_1566IMG_1561Op de popular zitten naast fanatieke kerels ook veel vrouwen en kinderen. Het is de goedkoopste tribune, echt voor het volk. De wedstrijd kan niet beter uitpakken: Racing verslaat Boca met 1-0. De mensen vinden het prachtig dat er een jongen uit Nederland was om hun club aan te moedigen. Na het doelpunt is het een enorm gekkenhuis. Er start een zoektocht naar mijn schoen, die ik verloren ben tijdens het juichen. Een fantastische ervaring, waarbij ik flink wat schrammen en blauwe plekken cadeau heb gekregen. Daarnaast nog een waterval aan zweet van anderen, prachtig dat fanatisme. Pure passie in combinatie met een gemoedelijke sfeer. Ja, het bestaat nog.