Op 14 december vorig jaar stuurde Gary Lineker een tweet de wereld in dat hij Match of the Day in zijn onderbroek zou presenteren als Leicester City kampioen zou worden. Op dat moment waren er zestien wedstrijden gespeeld en stonden de Foxes twee punten voor op Arsenal en drie op Manchester City. Niemand die daadwerkelijk rekening hield met een titel voor Leicester City. Maar de Foxes werden kampioen en daardoor gaat Lineker komend weekend in z’n onderbroek presenteren.

We Support You Gary 3

De titelwinst van Leicester heeft al veel onderbroekenlol opgeleverd. Er verschenen veel photoshops op social media van Lineker in een onderbroek en er kwam bij de laatste thuiswedstrijd van Leicester zelfs een supporter naar het stadion met alleen een onderbroek aan om Lineker te laten weten dat hij zijn belofte moest waarmaken. De oud-spits van Leicester heeft al gezegd dat hij het inderdaad gaat doen. Op zijn Instagram verschenen al foto’s waarop de presentator hard aan het trainen is met de hashtag #pants

We Support You Gary 5

Wat het leed voor Lineker verzacht, is dat hij een supporter is van Leicester City. Hij is geboren in de stad en speelde tot z’n 25ste voor de club, veel langer dan bijvoorbeeld voor Tottenham Hotspur waarmee hij meer geassocieerd wordt. In 2002 redde Lineker Leicester City nog van een faillissement door flink wat geld in de club te stoppen. De club benoemde de oud-spits daarna tot vice-president van de club. Al eerder, in 1995, kreeg Lineker de titel ‘Freeman’ van de stad Leicester. Er is zelfs een straat vlak bij het stadion naar hem vernoemd: Lineker Road.

Salt & Victory

Door de band tussen Lineker en de stad Leicester was het niet meer dan logisch dat Walkers, de grootste chipsfabrikant van Engeland, de oud-voetballer wilde hebben als gezicht van hun bedrijf. De smaak ‘Salt & Vinegar’ werd omgedoopt in ‘Salt & Lineker’. Na de titel werd dat ‘Salt & Victory’ met een foto van het elftal. Walkers is nu, een paar dagen voor het grote moment, begonnen met de campagne #wesupportyougary. Zo zijn er commercials waarin mensen in hun onderbroek naar het werk gaan en hebben ze broekjes op de markt gebracht met de slogan. Zaterdag zullen we weten of Lineker echt met alleen zijn onderbroek aan het programma gaat presenteren. Ik verwacht van wel.

We Support You Gary 8