In deze Mechelen-week mag een fotoreportage van het stadion van rivaal KV Mechelen natuurlijk niet ontbreken. Huisfotograaf Marco Magielse was in mei 2015 ‘Achter de Kazerne’, net voor de grootscheepse verbouwing van het gelijknamige stadion.
b kv mechelen
c kv mechelen

d kv mechelen
e kv mechelen

f kv mechelenDe oude hoofdtribune, die zal blijven bestaan, is van een grote schoonheid en biedt een prachtig uitzicht op de befaamde staantribune van Achter de Kazerne. Dit is het uitvak, hier werden de treden niet beschilderd.

g kv mechelen

h kv mechelenArchitectonisch verantwoorde details van de hoofdtribune tegenover het koekblik dat de dubbeldekker achter het doel is.

i kv mechelen

j kv mechelenDat koekblik rammelt aan alle kanten als je het betreedt. Dat moet een belevenis zijn als die vol zit. Helaas gaat ook deze tribune, die een curiositeit mag worden genoemd, spoedig tegen de vlakte.

k kv mechelenOnder het koekblik bevinden zich staanplaatsen.

l kv mechelenEen noodtribune leunt tegen de hoofdtribune.

m kv mechelen

mm kv mechelenDe hoofdtribune is een lust voor het oog, net als het onderkomen van de supporters. Oude kozijntjes (kunststof kozijnen zijn net als kunstgras de dood in de pot) en een afscheiding vervaardigd van oude stadionbankjes. Zoiets verdient applaus.

n kv mechelen

o kv mechelenZicht op de hoofdtribune en een ‘technisch lokaal’ onder de staantribune. Op zowat elke deur van dit stadion zat een briefje geprikt met ‘technisch lokaal’. Wat zou Aad de Mos daarvan gezegd hebben?

p kv mechelen

q kv mechelen

r kv mechelen

s kv mechelen

t kv mechelen

u kv mechelen

v kv mechelen

w kv mechelenSoms herbergt een stadionterrein meer moois, als je iets verder kijkt dan je neus lang is. De trainingsvelden van Achter de Kazerne werpen je terug in de tijd.

x kv mechelen

y kv mechelenEen laatste blik op een Belgisch voetbalmonument in oude staat. Wel jammer van die vissenkom achter het doel. Doet u mij dan maar een koekblik.