Heb jij net als Staantribune-volgers Dave & Joost een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.

Eind oktober bezochten we Stadio San Paolo voor de wedstrijd tussen koploper Napoli en Sassuolo. Op ongeveer een uur rijden van Napels stond datzelfde wedstrijd nog een wedstrijd op het programma: Salernitana – Empoli in de Serie B. 

De reis naar Salerno was prachtig, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de bergen en vulkaan Vesuvius was het uitzicht adembenemend. Na een wandeling langs de kust vanaf station Salerno kwamen we aan bij Stadio Arechi van Salernitana. Om voor een totale beleving te gaan, kozen we voor kaartjes tussen de fanatieke fans op de curva. Aan de overkant zat een klein groepje fanatieke Empoli-supporters.


Empoli moest zijn koppositie vasthouden en kwam binnen een half uur op voorsprong. Maar de fans van Salernitana hoefden niet lang te treuren, want in drie minuten tijd scoorde de thuisploeg tweemaal. Empoli kwam er niet meer aan te pas en de supporters van Salernitana gaven met hun passie en emotie de ploeg het nodige steuntje in de rug.

Een dag later bezochten we Napoli – Sassuolo. We hadden kaartjes op de Curva A, waar de fanatieke supporters bepaalde gedeeltes van de tribune met tape hadden afgeplakt, zodat die plekken bezet bleven voor hun maten die wat later kwamen.


Na wat zoeken vonden we mooie plaatsen op de tribune. Gelukkig waren we ruim een uur voor de aftrap op de Curva A, want het vak stond snel vol. Ook de trappen waren geheel bezet door supporters. Het maakt overigens niet uit of je kiest voor Curva A of Curva B, op beide tribunes is genoeg gekkigheid en sfeer te vinden.

Al na 22 minuten maakte Napoli de openingstreffer. Vlak voor rust kwam de spanning nog even terug toen Sassuolo de 1-1 scoorde, maar net voor rust kwam de thuisploeg alweer op voorsprong. Dat bleek de doodsteek te zijn voor Sassuolo. In de tweede helft breidde Napoli de score uit naar 3-1, waarmee de oude club van Diego Maradona weer een stapje zette naar de mogelijk derde landstitel.

Heb jij net als Staantribune-volgers Dave & Joost een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.