Heb jij net als Staantribune-volger Jordy van Helden een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.

SC Gondomar is een Portugese profclub in Gondomar, een voorstad van Porto. Het stadion, Estádio de São Miguel, biedt plaats aan 5.000 mensen en is gebouwd in 1970. Vanuit de staantribune achter de goal kijk je uit op het stadion van FC Porto, Estádio do Dragão. Het ligt dus letterlijk onder de rook van het FC Porto stadion.

SC Gondomar speelt momenteel op het derde niveau van Portugal. De beste periode van de club is tussen 2003 en 2007. In 2003 komt het landelijk op de kaart te staan door in de vierde bekerronde het grote Benfica uit te schakelen in Lissabon in Estádio da Luz. Het jaar daarop promoveert het naar het tweede Portugese voetbalniveau en daar behaalt het in 2007 haar hoogste positie ooit, een vijfde plaats. In 2009 degradeert de club weer naar het derde niveau, waar het vandaag de dag nog steeds actief is.

Geniet hier van de fotoreportage van het stadion: