Heb jij net als Staantribune-volger Joost Willering een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.

Omdat een aantal van mijn vrienden voor een andere club zijn, besloten we vorig seizoen om wedstrijden van clubs in binnen- en buitenland te bezoeken. Een mooie oplossing om gezamenlijk wedstrijden te bezoeken, zonder dat de eeuwige rivaliteit van de clubs die wij aanhangen dit onmogelijk maakt.

Natuurlijk is zo’n uitstapje ook een goede reden om een biertje te drinken. Een Belgisch pintje, want we hadden voor de topper KRC Genk – Anderlecht gekozen. Kaarten kopen ging makkelijk. Voor 23 euro per stuk – zo goedkoop kan het dus – hadden we vier kaarten op een mooie plek aan de lange zijde van het stadion op de eerste ring. Zonder clubcardverplichtingen of andere maatregelen overigens.

De Luminus Arena oogt als een vrij oud stadion. De pisbakken staan achter een laag, gemetseld muurtje dat bijna omvalt als je er tegenaan mikt. Het stadion lijkt z’n beste tijd te hebben gehad. Persoonlijk houd ik wel van oude stadions. Hoe ouder, hoe mooier. Helaas wordt er in Genk ook gesproken over een nieuw, hypermodern stadion.

Met een supporter van Genk bespraken we ‘onze’ spelers bij de club. Theo Janssen en Orlando Engelaar (“met die lange benen”) blijken er nog steeds goed op te staan in Genk. Ook Jean-Paul Boëtius zit nog in het geheugen van de Genkies.

De wedstrijd zelf was niet hoogstaand. Een goal van verdediger Sébastien Dewaest in de 49ste minuut brak de ban en deze voorsprong gaf Genk ook niet meer weg. Ook Zakaria Bakkali, voormalig toptalent van PSV, kon als invaller voor Anderlecht het verschil niet meer maken.

De sfeer in het stadion viel absoluut niet tegen. Het Genk-publiek (bijna 22.000 man, uitverkocht) produceerde behoorlijk wat geluid en dat ging ook vrijwel de hele wedstrijd door. Dat is bij veel clubs een stuk minder. Vanuit Nederland is Genk bovendien goed aan te rijden. Zeker een bezoekje waard!

Heb jij net als Staantribune-volger Joost Willering een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.