Heb jij net als Staantribune-volger Maarten de Leeuw een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.

Onlangs was ik in Kirgizië. Inderdaad, niet een bestemming waar je naar toe gaat voor het voetbal. De Kirgizen spelen liever een soort rugby op paarden, met als bal een onthoofde geit. Ik ging ook nog eens met mijn vriendin, dus voetbal stond helemaal niet op de planning. Totdat mijn vriendin een dag ziek werd. We waren in Osh, de tweede stad van het land. Toevallig had ik al gelezen dat daar ook de kampioen van Kirgizië vandaan komt: FK Alai. Tijd voor een bezoekje. Eenmaal aangekomen bij d club ziet het stadion er vervallen uit en ik kan mij niet voorstellen dat hier veel toeschouwers komen kijken.

Voor de ingang staat een Lada. Ik voel me terug in de Sovjet-Unie. Na een kort rondje in het stadion en een gesprek met Solomon, een Ghanese speler, loop ik naar een trapveldje naast het stadion. Een man ziet mij met mijn camera en vraagt in gebrekkig Engels of ik foto’s wil maken van de training van het tweede. De man blijkt de trainer te zijn en een uurtje later sta ik op het veld. Op het veld ja, want na kort even foto’s geschoten te hebben, moet de keeper worden ingeschoten. Dan ben ik de beroerdste niet en dus sta ik zo een balletje te trappen. Aan het eind van de training bedank ik de trainer en ik beloof de foto’s op te sturen. Tevreden loop ik terug naar het hostel.

Heb jij net als Staantribune-volger Maarten de Leeuw een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.