Het eerste Staantribune-reclamebord in België is een feit en bij wat voor een club: Koninklijke Racing Club Mechelen! Om dat te vieren, is het deze week Racing Mechelen-week op Staantribune.nl.

Wil je ook zo’n schitterend bord langs de lijn, neem dan contact met ons op:  info@staantribune.nl.

Bij een Racing Mechelen-week hoort natuurlijk ook een groundhopverhaal. Vandaag eentje uit den ouden doosch (2015) van Elisa Kuster:

Racing Mechelen, de club spelend in groen-wit. Dankzij deze kleuren én Joop Lankhaar (speelde in het groen-wit van Dordrecht en van Racing) onlosmakelijk verbonden aan FC Dordrecht. De reden waarom supporters van beide clubs elkaar al jaren steunen. Door mijn geboorte- en woonplaats ben ik verbonden aan het eiland van Dordrecht en dus de lokale FC. Het was er al die tijd nooit van gekomen om de broeders van Mechelen te bezoeken. Tot vorige maand.
IMAG6756
Anderhalf uur voor de aftrap liepen we het stadion binnen. Zonder kaartje, want de loketten waren nog gesloten; maar de poort stond al open. Een oplettende steward sprak ons aan in de kantine van Racing, of we wel een tieket gingen aanschaffen voor het bezoekersvak. Na enige uitleg dat we wel een kaartje wilden kopen, maar dat de kassa nog niet was geopend én dat we uit Dordrecht kwamen, klaarde de lucht op. De man liet trots zijn handschoenen zien, het logo van Racing aan zijn ene en het logo van Dordrecht aan zijn andere hand. Natuurlijk waren we welkom. Dat waren we ook in de fanshop (een voormalige boksruimte, dus vrij ruim voor twee rekken kleding en wat losse dozen) waar we ons bezoek in souvenirs vastlegden.
IMAG6767
Tiekets werden gekocht, het stadion uitgebreid bewonderd en weldra werd er ook gevoetbald. De mascotte deed zijn (achteraf bleek het ‘haar’) dansje voor publiek dat weinig interesse toonde in een gezette groene beer. Zij kwamen voor het voetbal.

Wij ook, maar lieten dat al snel los. Wordt er bij FC Dordrecht nog wel eens gemord vanwege gemiste kansen, bij Racing leek men zich er al niet eens meer druk om te maken. Nadat de bezoekers van FC Gullegem na een minuut of tachtig spelen op een 4-0 voorsprong kwamen, waren het volgens de Racing-supporters bolle kakkers (benaming voor aartsrivaal KV Mechelen) en paljassen. Bleken ze zich toch nog ergens over op te winden.

Een Dordtenaar, die ook naar Mechelen was afgereisd, maakte zich intussen druk over een andere kwestie. Hij verliet vlak voor het eindsignaal het stadion want “mijn bier ligt hier nog ergens in de bosjes.” Omdat hij met het openbaar vervoer naar het Vankesbeeckstadion was afgereisd, had hij zijn eigen catering geregeld. Maar bang voor grondige toegangscontrole had hij zijn overgebleven bier in de buurt van het stadion verstopt.
IMAG6761
Wij bleven tot het eind en zongen de Racing-spelers toe, die zich nog durfden te vertonen. Voordat we de terugreis aanvaardden, dronken we nog een glaasje jenever ten bate van de jeugdopleiding. ‘Waar een wil is, is een weg’, luidt de slogan van Racing Mechelen. Anders is er altijd nog alcohol.

Groen-witte groet,

Elisa Kuster

Heb je net als Elisa ook een leuke groundhoptrip gemaakt? Stuur je verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op deze website geplaatst.