Antwerp FC staat momenteel volop in de aandacht, maar ook rivaal Beerschot – of Beerschot-Wilrijk moeten we tegenwoordig zeggen – zit nog steeds in de lift. Het einddoel, de Eerste Klasse, is nog wat ver, maar de Eerste Klasse Amateurs – het derde niveau in de Belgische voetbalpyramide – is wel in zicht. Beerschot heeft echter een paar moeizame maanden achter de rug, waarin de club van Het Kiel nogal wat punten heeft verspeeld. Het tussentijds aantrekken van de Nederlandse trainer Dennis van Wijk heeft nog niet veel zin gehad en opeens was promotie uit het zicht. Tijd om een keer te winnen dus. Afgelopen zaterdag mochten de ‘Kielse Ratten’ naar Hasselt. Tegenstander Sporting Hasselt meldde zich de laatste weken ook aan het front van de ranglijst, achter Beerschot, Oosterzonen en Bocholt. Nummer 4 tegen de nummer 3. Een kraker vanjewelste dus, waarvoor het publiek warm liep.

IMG-20160417-WA0055
DSC_1467
Hoewel Beerschot met duizend man zou komen, was er geen gedoe met dichte kassa’s en kaartverkoop met legitimatieplicht. Voor Sporting Hasselt was het de ‘thuiswedstrijd van het jaar’. Er werd zelfs een speciaal ‘Sporting-dorp’ ingericht waar de in Hasselt beroemde DJ Nico voor knallende muziek zorgde.

IMG-20160419-WA0013
Voor de liefhebbers van old school voetbalstadions is het Stedelijk Sportstadion Hasselt een pareltje. Afbrokkelend beton en staanplaatsen hebben de overhand. Achter de doelen zijn de tribunes onoverdekt. Op de lange zijde hebben de supporters iets meer luxe met een dak boven hun hoofd. Aan de andere lange zijde staat nog een hoofdtribune, die eigenlijk te hoog is voor de rest van het stadion. Uiteraard zijn er ook nog hekken aan het veld, om in te klimmen. Dit alles tussen huizen gebouwd. Tel daar nog eens de verlichting bij op, die net niet hard genoeg schijnt, zodat het wat schemerig blijft. Voetbalromantiek ten top.

DSC_1462
De Beerschot-supporters keken op tegen deze wedstrijd, maar toen zij de bierkramen zagen staan, veranderde dat snel. Honderden munten werden gekocht om pinten te halen. Verbaal waren de Antwerpenaren de baas in het stadion. Zelfs op de hoofdtribune zat een groep fanatiekelingen, die met wilde armgebaren en woest geschreeuw hun meningen verkondigden. Gelukkig werkte de wedstrijd ook mee, waardoor het negentig minuten lang leuk bleef, zelfs voor de neutrale kijker. Veel strijd, tackles, opstootjes en kansen voor beide doelen.

IMG_20160416_221847
Negentig minuten en honderden drankmunten verder was er alleen nog maar gezang van Beerschot-kant te horen. De 0-2 op het scorebord hielp daar uiteraard aan mee. Door de overwinning zijn de kansen op promotie weer gegroeid. Zelfs het kampioenschap is weer in zicht. Met een beetje geluk vieren Beerschot en Antwerp FC samen een kampioensfeest in het weekend van 30 april-1 mei. Antwerpen ligt dan een week plat.

Bij het verlaten van het stadion weerkaatst het gezang van de supporters tegen de gebouwen rondom het stadion. Een mooi moment om afscheid te nemen van Hasselt.

Foto’s: Robert Bugter/Martijn Mureau

IMG-20160416-WA0016
Heb je ook een leuke groundhoptrip gemaakt? Stuur je verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op deze website geplaatst.