Royal Antwerp FC is terug op het hoogste niveau! Dat betekent dat supporters van onder meer Anderlecht, Club Brugge en Standard volgend seizoen weer naar De Bosuil mogen. ‘Mogen’, ja, want De Bosuil is niet zomaar een voetbalstadion. Het is een stadion dat alsmaar blijft fascineren. Vanwege de historie, de architectuur, de rare hoekjes, de bezoekers, de details.

Marco Magielse bezocht deze ‘ground’ met koninklijke allure voor het eerst in 1989 en heeft het sindsdien nooit meer los kunnen en willen laten. In De Bosuil, Royal Football Ground vind je een selectie uit de duizenden foto’s die de fotograaf in die ruim 25 jaar van het stadion maakte.

“Hoeveel gruwelijke aantastingen er ook plaats hebben gevonden, (..) de magie van het stadion is nog altijd voelbaar”, schrijft Magielse voorin het boek. Zijn voorwoord is het enige stukje tekst in ‘De Bosuil’. De daarop volgende ruim tweehonderd pagina’s bevatten geen woorden. Die zijn dan ook niet nodig. De schitterende beelden van het stadion zeggen genoeg, de historie van Royal Antwerp kun je er zelf bij bedenken. Marco Magielse is de ‘Hans van der Meer’ van de stadionfotografie, met een meesterlijk oog voor details. De redactie van Staantribune is dan ook trots dat Magielse een vaste medewerker is van dit magazine.

‘De Bosuil’ is een must have voor de ware stadionfetisjist. Het boek is met liefde gemaakt. “Echte liefde blijft, ook als het verval onherroepelijk is”, zegt de fotograaf daarover. “Zolang er nog stukjes van de oude Bosuil aanwezig zijn, zal ik het stadion blijven fotograferen.” Daar houden we Magielse aan.

De Bosuil, Royal Football Ground kun je bestellen door een e-mail te sturen naar: info@staantribune.nl.

Hieronder vind je een schitterende voorselectie.01 03 04 06 07 08 09 1310 14 15 16 17 18

1972 de Bosuil