Tijdens het vierde Total Football Festival (TFF), afgelopen zaterdag in Patronaat in Haarlem, is de cover van de nieuwe Staantribune bekendgemaakt. Thema van het festival was Spanje en het magazine staat dan ook voor een groot deel in het teken van het land waar Johan Cruijff en Ronald Koeman furore maakten.

Het TFF kende een aansprekend en afwisselend programma. Journalist en Spanje-kenner Edwin Winkels en cabaretier Viggo Waas openden de dag. Vervolgens werden de film Johan Primero en de documentaire L’Últim Partit (The Last Match) vertoond. Ook spraken onder anderen journalisten Auke Kok, Willem Vissers, Edwin Struis, Menno Pot, Sierd de Vos, Jaap de Groot en oud-international John Rep tijdens het drukbezochte festival over voetballand Spanje en Johan Cruijff. Daarnaast vertelde Teun Meurs, hoofdredacteur van Voetblah en redacteur van Staantribune, smakelijk over zijn eigen kortstondige spelerscarrière in de lagere regionen van de Spaanse voetbalpyramide. En er werd een Spaanse voetbalquiz, met pittige vragen, gehouden.

Staantribune #9
Ook Staantribune was tijdens het festival aanwezig. Redacteuren Jim Holterhuës en Joris van der Wier vertelden over het ontstaan van het magazine en het komende nummer. Voor het ‘Dossier Spanje’ bezochten we onder meer de vriendelijke Baskische derby tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad, spraken we met Edwin Winkels over de Spaanse voetbalcultuur en gingen we langs bij Rayo Vallecano, SD Eibar en CD Leganés.

Verder bezocht ras-Ajacied Menno Pot ‘undercover’ de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in het hol van de leeuw. Voetballegends stelde een artikel samen over eenmalige internationals en net als twee jaar geleden deed Staantribune onderzoek naar de prijzen van onder meer seizoenkaarten, losse tickets, een biertje, het wedstrijdshirt en andere zaken bij alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs, met verrassende resultaten.

Bestel zonder verzendkosten!
Je kunt het magazine tot en met aanstaande donderdag ZONDER VERZENDKOSTEN bestellen in onze WEBSHOP. Het magazine valt rond 9 december op de mat.

tff6

Hoofdredacteur Jim Holterhuës (links) en Joris van de Wier vertelden over de ontstaansgeschiedenis van Staantribune.

tff1

tff4

Joris van de Wier vertelde over zijn reisavonturen in Spanje, waar hij onder meer Rayo Vallecano, Eibar en Leganés bezocht.

staantribune_nr9_pagina_001