Vandaag stonden er relatief onbelangrijke wedstrijden op het programma. Grote vraag was natuurlijk wie twaalfde en laatste zou worden op dit WK. De Chagos Eilanden waren hiervoor ‘favoriet’, maar boden in hun laatste wedstrijd toch aardige tegenstand.

Chagos Eilanden – Raetia
Eilandbewoners verloren hun laatste wedstrijd tegen Somaliland, maar er werd wel twee keer gescoord. Tegen Raetia wist de ploeg zelfs drie keer te scoren, maar dat bleek niet genoeg. De wedstrijd eindigde in 3-3, waarna Raetia de penalties beter nam. De Chagos Eilanden eindigen dus als laatste op het toernooi, maar hebben laten weten dat ze bestaan en dat is voor hen al een overwinning.

chagosSomaliland – Szeklerland
Somaliland wist in de vorige ronde tegen de Chagos Eilanden haar eerste overwinning te pakken, maar daar bleef het dan ook bij. Tegen de Szeklers ging de wedstrijd tot aan de rust gelijk op, maar na de 3-3 ruststand was het gedaan met onze favorieten. Ze lieten het compleet afweten en stapten uiteindelijk met een 3-10 nederlaag het veld af.

somaliUnited Koreans of Japan – Lapland
De United Koreans hadden voor deze wedstrijd eindelijk een rustdag, nadat zij daarvoor drie dagen achtereen moesten aantreden. Ze kwamen in de tweede minuut nog wel op voorsprong, maar Lapland vocht zich terug tegen de taaie Aziaten en wisten de achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Lapland strijdt hierdoor om plek 5/6 tegen West-Armenië. De United Koreans of Japan nemen het voor plek 7/8 op tegen Koerdistan.

Koerdistan – West-Armenië
Koerdistan en West-Armenië liggen deels in hetzelfde gebied in Oost-Turkije, waardoor de teams goed met elkaar overweg kunnen. Zij maakten een gezamenlijke teamfoto voorafgaand aan de wedstrijd. Er stond een plek in de wedstrijd om de 5e/6e plek op het spel, maar voor beide team slechts een kleine troostprijs. Het was dan ook de saaiste wedstrijd die ik zag dit toernooi en een bloedeloze 0-0 was de verwachte eindstand. Het enige moment dat er een glimlach op mijn gezicht verscheen, was toen iemand zijn fiets mee de tribune op nam en deze naast de dug-out parkeerde. Penalty’s moesten uiteindelijke uitkomst brengen in dit duel. West-Armenië wist deze met 6-5 te winnen. Koerdistan moet het doen met een wedstrijd om plek 7 en 8 en dat is niet waar ze op hadden gehoopt.

koerdistan-westarmenie (1) koerdistan-westarmenie (2) koerdistan-westarmenie (3) koerdistan-westarmenie (4) koerdistan-westarmenie (5)