Het toernooi is pas twee dagen oud, maar er zijn toch enkele teams die hun poulewedstrijden al hebben gespeeld. Niet vreemd met slechts drie teams per poule, maar feit is dat het toernooi in een hoge versnelling wordt afgewerkt. Vandaag bezochten we de twee wedstrijden in Sukhum. De publieke belangstelling was minder groot dan bij de eerste wedstrijd van Abchazië, maar toch hadden enige honderden fans de moeite genomen een ticket te kopen.

korea1Szeklerland – United Koreans in Japan 0-1
Somaliland wist de harten van de Abchazen in sneltreintempo te veroveren, maar na vanmiddag hebben de fans er een nieuwe favoriete ploeg bij: United Koreans in Japan. Szeklerland had het nadeel dat het een dag eerder al in actie was gekomen tegen Koerdistan, een wedstrijd die met 3-0 verloren ging. De United Koreans waren dus in het voordeel en lieten daarnaast ook zien over een flinke portie inzet en conditie te beschikken. Voetballend was het niet allemaal even fraai en aanvallend waren ze ronduit zwak, maar conditioneel waren ze sterk en ook hun inzet werd gewaardeerd door het publiek. De Szeklers konden daar weinig tegenover stellen. Het team was te traag om de rappe Koreanen pijn te doen en na een uur spelen viel dan ook de enige treffer in de wedstrijd. Grote blijdschap bij de Koreanen, die na de wedstrijd handtekeningen moesten uitdelen aan gillende Abchaanse tienermeisjes.

korea2 korea3Padanie – Raetia 6-0
We konden vandaag niet naar de wedstrijden in Gagra, maar Padanië missen vonden we niet erg. De Italiaanse mannetjes hadden het voor elkaar gekregen om na hun eerste wedstrijd hun toch al niet sympathieke imago te versterken, met name door de zelfbenoemde superster Matteo Prandelli. Helaas wist deze aansteller tegen het zwakke Raetia viermaal te scoren. Raetia is na deze wedstrijd al vrijwel kansloos om door te gaan, omdat een stunt tegen Noord-Cyprus onmogelijk lijkt.

Punjab – Lapland 1-0
Een wedstrijd die een stuk spannender was, was Punjab tegen Lapland. De Sapmi (noem ze vooral geen Lappen!) wonnen hun eerste wedstrijd tegen Somaliland geflatteerd met 5-0, maar beten zich vandaag stuk op Punjab, dat het toernooi uiterst serieus neemt. Het land beklaagde zich al bij de organisatie vanwege kleinigheden die niet goed geregeld zouden zijn en eiste een dag eerder direct na de laatste wedstrijd het veld op, zodat zij konden trainen. Somaliland zal in haar tweede groepsduel tegen Punjab een klein wonder nodig hebben om deze te winnen.

Chagos 20160530_204508
West-Armenië – Chagos Eilanden 12-0
De Chagos Eilanden zijn alleen in Abchazië om hun zaak onder de aandacht te brengen. Dat bleek gisteren al, toen Abchazië medelijden met de eilandbewoners had en er geen 10-0 van wilde maken. De West-Armenen hadden minder mededogen en walsten over Chagos heen. Zelfs bij 10-0 werd er nog een schwalbe gemaakt, die overigens werd beloond met een strafschop. Morgen wordt de kraker Abchazië – West-Armenië gespeeld. Het is misschien wel de leukste wedstrijd van het toernooi, want West-Armenië is de enige deelnemer die fans heeft meegenomen. Hoewel, meegenomen… In Abchazië woont een Armeense minderheid. De winnaar van die wedstrijd morgen wint de poule en ontloopt zo Punjab.

Chagos 20160530_205400
Chagos 20160530_220240