Padanië noemt zichzelf “het Denemarken van de ConIFA World Football Cup”, omdat het pas sinds twee weken weet dat het meedoet aan het toernooi. Ze vervangen het team van de Roma. De zigeuners kregen namelijk hun visa niet rond. Voor Padanië is dat geen probleem. De Noord-Italianen konden makkelijk op zo’n korte termijn een team op de been brengen. Geen land won meer WK’s voor niet-erkende landen als Padanië. Van de vijf VIVA World Cups won het er drie, terwijl het aan de andere twee niet meedeed. Ook werd in 2015 het eerste EK voor niet-erkende landen gewonnen. Enige keer dat Padania niet met de titel aan de haal ging op een toernooi voor niet-erkende landen, was tijdens de eerste ConIFA World Football Cup in Zweden. De Noord-Italianen werden slechts vijfde en zinnen nu op wraak. Padanië staat eerste op de ConIFA-ranglijst en hoort zeker bij de grote favorieten, ook al doet het broertje van Mario Balotelli dit keer helaas niet mee.

Padanië is een beetje een dubieus geval. Het voetbalteam is erg gelinkt aan de politieke partij Lega Nord die Noord-Italië wil afscheiden van het arme zuiden en het nieuwe land Padanië wil noemen. Dat is een andere naam voor de Povlakte en bestaat uit de acht noordelijke provincies van Italië. In 1996 verklaarde Lega Nord, dat flink had gewonnen tijdens de verkiezingen, Padanië onafhankelijk van de rest van Italië. Dat werd natuurlijk door niemand erkend of zelfs maar serieus genomen. Zo’n grote overwinning als in 1996 heeft Lega Nord niet meer behaald. Tegenwoordig is de partij al blij met 5% van de zetels. De kans dat Padanië ooit een onafhankelijk land wordt, is zelfs nog kleiner dan dat percentage.

Het voetbalelftal van Padanië bestaat al een tijdje. In de jaren negentig werd er tegen andere Italiaanse regio’s gespeeld. Daarna verdwenen de groen-witte shirts voor lange tijd in de kast om in 2008 weer tevoorschijn te komen voor de VIVA World Cup. In zowel 2008, 2009 (in Padanië zelf) als 2010 wonnen de Noord-Italianen dat toernooi. Een bekende speler tijdens dat toernooi was Maurizio Ganz, de ex-international. In 2014 was Padanië in Lapland dan ook de grote favoriet. In de spits liep Enock Barwuah, het broertje van Mario Balotelli. Padanië had pech om in de kwartfinale van de latere winnaar, het Graafschap Nice, te verliezen. De overige vier wedstrijden werden gewonnen, maar dat was slechts goed voor een vijfde plek. In 2015 werd orde op zaken gesteld door in de finale van het EK in Székely Land met 4-1 van datzelfde Graafschap Nice te winnen. Padanië is de grote favoriet in Abchazië, zelfs nu Balotelli piccolo niet is geselecteerd.