De Japanse samenleving is niet de meest open maatschappij die er bestaat. Als buitenstaander kun je nog zo je best doen, je wordt nooit een van hen. Zo worden Koreanen die al meer dan honderd jaar geleden naar Japan kwamen nog steeds als een aparte groep gezien. Van de Japanners kregen ze de naam Zainichi . Van 1910 tot 1945 was Korea, dat toen nog niet verdeeld was, een onderdeel van Japan. De Koreanen werden onderdrukt, maar het was voor hen wel makkelijker om naar Japan te reizen om daar te gaan werken. Zainichi betekent zoveel als “buitenlander die in Japan verblijft”.  Zeg maar een soort gastarbeider. Niet dat de Koreanen enige behoefte hebben om het land waar hun families al generaties lang wonen te verlaten, maar het demonstreert wel dat ze niet als volwaardige Japanners worden gezien. De Zainichi hebben hun eigen Koreaanse verenigingen. De voetbalclub FC Korea is daar een voorbeeld van.

Na de Japanse nederlaag in de Tweede Wereldoorlog verlieten 2,5 miljoen Koreanen het land, ongeveer een miljoen bewoners bleef achter. Zij hadden een bestaan opgebouwd in het land en geen behoefte om naar het land van hun voorouders te verhuizen. In 1952 vertrokken de geallieerden uit Japan. In datzelfde verdrag stond dat de Japanners geen claim meer zouden leggen op Korea. Dat had grote gevolgen voor de Zainichi, die op slag hun Japanse nationaliteit verloren. Nog altijd hebben veel Zainichi geen Japans paspoort. Voor FC Korea is dat een nadeel. Mochten zij ooit in de J-League willen spelen, dan moeten ze veel Japanse spelers kopen. In Japan moet je namelijk een bepaald aantal Japanners in de selectie hebben en officieel zijn de Zainichi Koreanen. De club zit daarom vast in de vierde divisie en kan geen kant op.

Om zich toch op een hoger niveau te kunnen meten, werd in 2015 de United Korean Football Association in Japan (UKFAJ) opgericht. De bond sloot zich meteen aan bij de ConIFA en werd geaccepteerd. De meeste spelers van het elftal dat naar Abchazië gaat, staan onder contract bij FC Korea. De United Koreans of Japan, waar zowel Noord- als Zuid-Koreanen voor spelen, hebben nog geen wedstrijd gespeeld onder hun eigen naam, maar zijn toch een van de meest ingespeelde teams dankzij de link met FC Korea. Doordat ze nog nooit tegen een ander ConIFA-lid hebben gespeeld, is het lastig in te schatten hoe sterk ze zijn. Hun eerste wedstrijd is tegen het op papier zwakke Szeklerland, dus daarna weten we meer.