De voetbalbond van Szeklerland werd pas in 2014 opgericht. De eerste interland was tegen Raetia en die zijn nooit te beroerd om je een winnende start te geven. De Szeklers wonen met 3-0. Het nationale team komt voort uit de voetbalacademie van Szeklerland, die in 2011 werd opgericht. Overal verrezen trainingscentra, werden kunstgrasvelden aangelegd en goede trainers aangesteld. De beste spelers van de voetbalacademie kunnen doorstromen naar de Hongaarse profclub Puskás Akadémia FC. Saillant is dat de voetbalschool mede door de Hongaarse overheid wordt gefinancierd.

Szeklerland, ofwel Szekelyföld, is een gebied in centraal Roemenië waar de Szeklers wonen. Dit zijn etnische Hongaren, die van oorsprong de bewakers zijn van het Hongaarse Rijk. Szeklerland is een onderdeel van Transsylvanië en de enige streek in Roemenië waar de meerderheid Hongaars is. Na de Eerste Wereldoorlog werd Transsylvanië afgepakt van Oostenrijk-Hongarije en aan Roemenië gegeven, dat had meegevochten met de geallieerden. In 1940 kwam het weer bij Hongarije, maar wederom zaten de Hongaren in het verliezende kamp tijdens een wereldoorlog. Sinds 1947 is het daarom weer Roemenië, al spreken de Szeklers nog altijd Hongaars, ondanks de onderdrukking ten tijde van dictator Nicolae Ceaușescu.

Het WK in Lapland werd gemist door Szeklerland, maar aan het EK op het Eiland Man een jaar later mochten ze deelnemen. Er bleek een foutje te zijn gemaakt, waardoor de TT van Man en het EK elkaar overlapten. Te weinig hotelkamers dus en de ConIFA besloot het toernooi te verplaatsen naar Szeklerland. Daar ging het ook niet door, maar de Hongaren vonden een alternatief in de stad Debrecen, Oost-Hongarije. Szeklerland begon het toernooi redelijk. Van het Graafschap Nice, de regerend wereldkampioen, werd met slechts 2-3 verloren. De wedstrijd daarna stond een Hongaarse derby op het programma tegen Felvidék. Weer werd er verloren, ditmaal met 1-3. De wedstrijd om de vijfde plek tegen de Roma werd 2-4 voor de zigeuners. Szeklerland werd laatste in eigen huis en wil dit keer minstens de kwartfinales halen om te laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen.