In groep B is Koerdistan groepshoofd. Terecht, want geen selectie is op papier zo sterk als die van de Koerden. Het is een voetbalgek land en diverse Koerden die in Abchazië aanwezig zijn, spelen ook voor het Iraakse nationale elftal. Sterker nog, er speelden de vorige keer zelfs voetballers mee die er in 2007 voor zorgden dat Irak de AFC Asian Cup won, terwijl het land in puin lag. Technisch zal er geen beter team aanwezig zijn dan de Koerden, maar het zijn bijna allemaal emotionele mannetjes die vrij heetgebakerd zijn en daardoor makkelijk te provoceren. Dat bewezen ze op de vorige World Football Cup in Lapland, toen ze slechts als zesde eindigden.

Koerdistan is een streek in het Midden-Oosten. Na de Eerste Wereldoorlog, in 1918, werd het verdeeld over Turkije, Syrië, Iran, Irak en Armenië. Het begin van veel ellende. Vooral in Turkije werden en worden de Koerden flink onderdrukt. Daar was het zelfs lange tijd verboden om Koerdisch te spreken of zelfs maar het woord Koerd te gebruiken. In Irak hebben de Koerden sinds 1970 veel meer vrijheden en sinds Saddam Hoessein wijlen is, heeft Iraaks Koerdistan helemaal veel autonomie. Het is bijna een onafhankelijke staat. Het Koerdisch elftal speelt dan ook haar thuiswedstrijden in Irak en bestaat uit Iraakse Koerden.

Dit is het zevende WK voor niet-erkende landen (vijf keer de VIVA World Cup en dit is de tweede ConIFA World Football Cup) en het is de zesde deelname van de Koerden. In 2008 werd Koerdistan vierde, terwijl in 2009 en 2010 de finale werd verloren van Padanië. Twee jaar later deden de Noord-Italianen niet mee en won Koerdistan het toernooi in eigen land. In de beladen finale tegen Noord-Cyprus (dat erg pro-Turks is in tegenstelling tot Koerdistan) werd met 2-1 gewonnen. Gekkenhuis in Koerdistan waar dit toernooi erg serieus wordt genomen. In 2014 was er allemaal veel gedoe rondom de regels en de Koerden en verloren ze in de kwartfinale van het Eiland Man. Uiteindelijk troffen ze angstgegner Padanië voor de vijfde plek en voor de vierde keer op rij werd er op het WK van hen verloren.