Als laatste is Somaliland aan de beurt. Het land in de Hoorn van Afrika verklaarde zich in 1991 onafhankelijk van Somalië, maar wordt nog altijd door niemand erkend. In tegenstelling tot het anarchistische Somalië is het in Somaliland de laatste 25 jaar erg rustig. Het gebied is de facto onafhankelijk, maar erkenning zal zo goed als onmogelijk worden zolang Somalië daar niet mee akkoord gaat. Er wonen zo’n vier miljoen mensen in Somaliland en nog eens een miljoen Somalilanders in de rest van de wereld.

Doordat Somaliland niet-erkend is, kunnen de Somalilanders geen internationale wedstrijden spelen en dat terwijl het juist een erg voetbalminded land is. Somaliland is namelijk een voormalige kolonie van de Britten, terwijl de rest van Somalië van Italië was. De Britten introduceerden het voetbal en dat sloeg aan. Ondanks dat Somaliland een streng-islamitisch land is waar de altijd gezellige sharia geldt, is voetbal niet verboden. Er is zelfs een competitie daar. Maroodi Jeex, wie kent ze niet, is de topclub.

In 2011 werd de Somalilandse voetbalbond opgericht en sindsdien speelt het land regelmatig tegen andere niet-erkende staten. De meeste wedstrijden worden in en rondom Londen gespeeld, aangezien in Engeland een hele grote groep diaspora uit Somaliland woont. Het team bestaat vooral uit spelers die in het Engelse hogere amateurvoetbal spelen. Wat dat betreft zijn er veel overeenkomsten met Punjab, al hebben die op papier net iets betere spelers. De laatste wedstrijd van Somaliland, tegen de Tamils uit Sri Lanka, werd met 5-0 gewonnen. Wie weet kunnen de Somalilanders stunten in Abchazië en overleven ze de eerste ronde.