De deelnemer met de grootste achterban is Punjab. Er zijn namelijk maar liefst 125 miljoen Punjabi. In 2014 werd de Panjab Football Association opgericht in Engeland voor in Groot-Brittannië wonende Punjabi. De eerste interland ging met 1-8 verloren van het Eiland Man, al werd er een dag later met 9-1 gewonnen van het Kanaaleiland Alderney. Dit was in 2015 tijdens de Niamh Challenge Cup, waar de winnaar zich kon plaatsen voor het WK. Dat werd het Eiland Man, dat zich vanwege een negatief reisadvies terugtrok. Punjab werd derde, maar uiteindelijk toch geselecteerd voor het toernooi.

Punjab is een streek die in Noord-India en Oost-Pakistan ligt. Een gigantische oppervlakte met heel veel inwoners. Het betekent zoveel als “land of the five rivers”, omdat er vijf grote rivieren doorheen stromen. Soms moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Punjab loopt van het Himalayagebergte in het noorden tot aan de dorre woestijnen in Pakistan. Het is een heel divers gebied, met moslims, christenen, hindoes en sikhs. Zowel de hoofdstad van India (Delhi) als die van Pakistan (Islamabad) ligt in Punjab. Ook Lahore ligt in de streek.

De selectie van de Punjabi bestaat vooral uit spelers die in de Engelse lagere divisies spelen. Vaak zijn het geen amateurs, maar semi-profs. Gurjit Singh van Kidderminster Harriers is de vedette. De spits scoort regelmatig voor Punjab. Een andere speler om op te letten is keeper Raajan Gill. Hij speelt voor Tamworth, maar trainde de afgelopen maand mee met Wolverhampton Wanderers. Op een iets lager niveau in Engeland spelen nog meer Punjabi. Op papier moet het team in staat worden geacht de groepsfase te overleven.