Je bent helemaal in love met je nieuwe vriendin. Je kent haar inmiddels twee maanden en het gaat allemaal fantastisch. Nog even en je gaat haar voorstellen aan je ouders. Bij haar thuis ben je al twee keer geweest. Aardige mensen en haar vader houdt ook wel van een biertje. Win-win. Het lijkt een schot in de roos. Het moment van de relatie bevestigen op Facebook zit eraan te komen. Zij is ook helemaal gek van jou en haar vriendinnen vinden je ook aardig.

Ze houdt van voetbal, net als jij. Alleen zijn jullie supporter van een andere club. Jij bent voor Hertha BSC in Berlijn. Zij is voor Babelsberg ’03. Een typisch gevalletje support your local, want zij woont in Potsdam. Je wil haar nog niet mee hebben naar Hertha. Dat is jouw vriendenuitje. Maar volgend seizoen mag ze wel een keer mee. Dat heb je haar al beloofd. Maar Babelsberg ’03 speelt nog een bekerfinale en ze heeft je meegevraagd. Waarom ook niet? Het is mooi weer en een finale is altijd leuk. Dus op naar Luckenwalde voor de kraker tegen de plaatselijke FSV in het knusse Werner-Seelenbinder-Stadion. Het is een prachtige dag en je vriendin heeft voor de gelegenheid haar Babelsberg-shirt aangetrokken. Dat had je niet verwacht, maar ach, het is een finale. Moet kunnen. Dat praat je haar deze zomer wel uit haar hoofd.

Onderweg maak je kennis met haar Babelsberg-vrienden. Je vriendin is een graag gezien gezicht onder de jongens, zo lijkt het. Ook jij krijgt wel handjes, maar het is allemaal nog wat afstandelijk. Gelukkig stelt je vriendin je op je gemak. “Ik ken iedereen hier. Je hoeft je geen zorgen te maken.” Ze gaat snel twee bratwursten halen voordat de wedstrijd begint.

Samen kijken jullie naar de wedstrijd. Het is spannend en Babelsberg ’03 wint. In het uitvak is het groot feest. Deze overwinning betekent dat Babelsberg volgend seizoen uit mag komen in de echte Duitse DFB-Pokal. Dat vooruitzicht is prachtig. “Misschien mogen we dan wel naar Hertha!” grapt ze.

En dan opeens gaat het mis tijdens de viering met de spelers. De Duitse ME heeft zich opgesteld voor het uitvak. Het is niet de bedoeling dat de supporters het veld op gaan. Je bent opeens je vriendin kwijt. Links, rechts, achter je, ze is nergens meer te vinden. De sfeer in het vak is opgefokt. Er wordt aan de hekken getrokken en een deur wordt geforceerd. De ME grijpt in en spuit met pepperspray. Op het veld worden de eerste supporters hardhandig opgepakt. Vanaf het hek maakt een supporter een gigantische duik middenin de nietsvermoedende agenten. Het gaat los.

Dan zie je opeens je vriendin weer. Ze is op het veld en moet zich uit de voeten maken voor de politie. Ze klimt de hekken in, terug naar het uitvak. Ze heeft een kwade blik, die je nog nooit hebt gezien. Haar ogen zijn groter dan ooit. Haar voetbalvrienden zorgen dat ze veilig het vak weer in kan. Alleen lukt het klimmen niet heel goed. Haar skinny jeans is afgezakt en je ziet haar onderbroekje en een groot deel van haar kont, die de laatste tijd voor jou alleen was. Nu is die voor iedereen. Heel even schiet het door je hoofd: is dit mijn vriendin? Op het hek zittend wijst ze naar een ME’er en ze gebaart met een vinger langs haar keel naar hem. Daarna wijst ze nog drie andere ME’ers aan. Ze is woest.

Terug in het vak onthalen haar vrienden je vriendin als een heldin. Samen schelden ze nog een keer luidkeels naar de hard optredende agenten. Ze spuugt er eentje op zijn helm. Daarna ontdekken jullie elkaar weer. Ze zwaait en komt meteen naar je toe. Ze geeft een dikke kus op je mond, alsof er niks is gebeurd. Samen gaan jullie naar huis. Haar voetbalvrienden komen afscheid nemen. Ook jij krijgt nu van hen een hand. “Tot volgend seizoen”, zegt iedereen. Dat laatste is nog even afwachten.