Ad van de Wiel was in de jaren tachtig een veelscorende spits bij bescheiden clubs in het betaalde voetbal. De Brabander had zijn beste tijd bij RKC, waar hij vaak het net wist te vinden. Gek genoeg stokte de doelpuntenmachine als hij buiten Waalwijk speelde. De rossige aanvaller speelde op zwarte schoenen van het merk Eve & Adam, iets wat je in deze tijd niet meer kunt voorstellen. In zijn boek vertelt hij over zijn roerige leven buiten het veld: soaps met vrouwen en gokervaringen komen ruim aan bod.

Schrijver Kees Klijn kwam in 2013 Van de Wiel tegen tijdens een wedstrijd van RKC. Klijn wilde graag een boek schrijven over de spits. Die stemde in, maar dan moest ook alles op tafel. Bekendere spelers als Andy van der Meijde en Fernando Ricksen gingen hem voor, maar dit verhaal is nog puurder. Het speelt zich af in de provincie en is net wat geloofwaardiger. Na zijn successen bij RKC werd Van de Wiel afgetest door PSV. Hierna ging hij naar het Belgische KV Turnhout, waar hij zonder medische keuring wist binnen te komen met een fikse knieblessure. Zijn droomtransfer naar FC Twente zag Van de Wiel op een paar ton afketsen. Daarna werd de markante aanvaller nog ontslagen bij FC Den Bosch, omdat hij betrapt werd toen hij carnaval aan het vieren was.

Ad van de Wiel is een open boek. In het tweede deel van het boek komen medespelers en vrienden aan het woord om hun kant van het verhaal te vertellen. Nergens spijt van is een fijne ‘pageturner’ en eens een keer wat ander leesvoer dan de verhalen van de bekende sterren. Het enige probleem van het boek is dat het alleen bij zaken in Waalwijk, Drunen en Tilburg te koop is. Wil je het boek toch hebben, dan kun je contact opnemen met de schrijver zelf, via keesklijn@hetnet.nl.