Het verzinnen van een naam kan een flinke uitdaging zijn voor stelletjes die een kind verwachten. De toekomstige moeder is vaak erg fanatiek met het verzinnen van namen. De vader in spé antwoordt of het goed is of niet. Of beide ouders maken een lijstje en is er een match, dan is de roepnaam gevonden. Dat mag natuurlijk niet de naam van een ex of vervelende oud-klasgenoot zijn, om irritaties te voorkomen. Kortom: een goede naam voor je toekomstig kroost vinden, is makkelijker gezegd dan gedaan.

​Het bracht Boudewijn Bosman en Tim Nikken op een idee. Voetballiefhebbers bedenken graag namen die een link hebben met hun favoriete sport of club en elke vader droomt van een kind met een glansrijke voetbalcarrière. Als goede start kan een mooie voetbalnaam helpen. Het boekje Football Baby Names, met als ondertitel: Your Child is Born a Champion with a Name Like This, maakt het je als ouder makkelijk. Vergeet Google en pak dit boekje erbij als je op zoek bent naar een leuke naam. Alle grote voetbalsterren uit het heden en verleden komen voorbij, met bekende voorbeelden als Romário, Lothar en Jari.

Het geheel wordt opgeleukt door een opmaak in de kleuren van het land of de kleuren van de oude club van de desbetreffende speler.​ Bij de namen staat helaas geen extra toelichting, waardoor het boekje al wel snel voorspelbaar wordt. Maar voor vaders met weinig inspiratie is dit de perfecte manier om de strijd aan te gaan met hun partner.​

Football Baby Names
Tim Nikken & Boudewijn Bosman
Uitgeverij BIS
ISBN 9789063695231