Feyenoord heeft de perfecte manier gevonden om kleine kinderen clubliefde bij te brengen. Vaders en moeders kunnen namelijk hun kinderen voor het slapengaan verhalen voorlezen uit boeken met de Rotterdamse club in de hoofdrol. Vorig jaar werd het eerste voorleesboek, De Feyenoord avonturen van Konijn, Aap en Buffel, uitgebracht. Dat boek was binnen een paar weken uitverkocht. De cover van dit boek, met uit de ramen hangende dieren, is een heel mooie.

Feyenoord Voorleesboek1
Een jaar later is de opvolger verschenen: De Feyenoord avonturen van Aap, Koe en Zebra. Grote initiator achter de boeken is Eus Roovers. De schrijver (die voor Staantribune #5 NAC-omroepster Annie van Hooijdonk volgde) annex Feyenoord-supporter bedacht beide boeken en Roland Hols zorgde voor de leuke tekeningen.

In het nieuwe boek staan drie korte hoofdstukken, waarin de uitbundige hoofdrolspelers grappige avonturen meemaken. Het kan niet anders dan dat de kinderen enthousiast raken door deze boeken en dus van Feyenoord. Het zou een mooi format zijn voor andere betaald voetbalclubs, zodat kinderen op een ludieke manier ‘clubgericht’ opgevoed kunnen worden.

Een oordeel kan uiteindelijk alleen door de kids zelf worden geveld, maar als een volwassene dit al leuke boeken vindt, moet het met de jonkies ook wel goed komen.

De Feyenoord avonturen van Aap, Koe en Zebra
Eus Roovers en Roland Hols
Uitgeverij: Feyenoord Rotterdam N.V.
ISBN: 978-90-824728-0-6