We waren het bijna vergeten, maar vandaag is Björn van der Doelen, ex-speler van PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC veertig jaar geworden. Wouterus Jacobus Antonius van der Doelen ziet 
op 24 augustus 1976, in het Noord-Brabantse dorp 
Goirle, het levenslicht. Het
 blonde voetbaltalent sluit
 op tienjarige leeftijd aan bij
 de jeugdopleiding van PSV. 
Vier jaar later verhuist hij
 naar het internaat. Drie jaar
 lang mist hij zijn thuisomgeving en met name zijn moeder. De heimwee knaagt en elke avond wordt er gebeld.
 Nog steeds trouwens.

Björn weet niet van opgeven, doorloopt de jeugdopleiding en debuteert op 6 november 1994 onder Kees Rijvers op achttienjarige leeftijd voor PSV in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2). Een debuut met een zwart randje, aangezien opponent Edwin Gorter hem bewust in zijn rechteroog prikt. Na drie seizoenen huurt Standard Luik de hardwerkende middenvelder voor een jaar, die vervolgens voor wederom drie seizoenen terugkeert naar Eindhoven. In Eindhoven, omringd door sterren als Luc Nilis en Ruud van Nistelrooij, tokkelt Van der Doelen liever op een gitaar.

Na zijn jaren in Eindhoven voetbalt Van der Doelen nog twee seizoenen bij FC Twente en drie jaar in Nijmegen. Daarna stort hij zich op een carrière in de muziek. Nu schrijft, vertelt en zingt hij over vervlogen tijden, zoals op Caballero Zonder Filter, de titel van zijn derde plaat en gelijknamige albumouverture.

Meer over de nieuwe carrière van Björn van der Doelen kun je lezen in Staantribune nummer 3, die is na te bestellen in de webshop.