Sommige clubs, zoals Bury, behouden hun bijnaam tot in de eeuwigheid. Bij andere clubs verandert het in de loop der tijd. Soms is dat goed, maar soms ook erg jammer. Bij Chelsea vind ik het misschien nog het ergst. De geweldige bijnaam Pensioners is in de loop der jaren veranderd in het doodsaaie Blues.

De eerste bijnaam heeft de club te danken aan de Chelsea Pensioners, bejaarde ex-soldaten die in een verzorgingshuis (Chelsea Hospital) vlakbij Stamford Bridge van hun oude dag genieten. De soldaten zijn te herkennen aan hun rode jasje en opvallende hoofddeksel. De Chelsea Pensioners hadden tot ver in de jaren vijftig altijd gratis toegang tot wedstrijden van Chelsea. Daaraan dankte de club zijn bijnaam dus.

Nog altijd schenkt de club ieder jaar acht seizoenkaarten aan het Chelsea Hospital. Tot 1952 stond in het logo van Chelsea een Pensioner afgebeeld. Helaas werd die daarna vervangen door letters en nog later door een kitscherige leeuw. De bijnaam veranderde ook in de jaren erna, waardoor ze nu zitten opgescheept met de Blues.