Vandaag precies een jaar geleden werd Parma FC failliet verklaard. Onder het motto “Wij zijn Parma” maakte Parma Calcio 1913 een doorstart in de hoogste amateurklasse, de Serie D, waaruit de club inmiddels is gepromoveerd. De Ducali staan meer dan ooit in verbinding met hun fans en willen na alle schandalen van weleer nu een voorbeeld zijn voor alle clubs in heel Italië. Dat tienduizend supporters tweewekelijks het Stadio Ennio Tardini bevolken, toont aan dat de club op het juiste spoor zit. “Dit is een revolutionaire manier van het leiden van een voetbalclub in Italië.”
parma1Opvallende verschijning bij Parma is de 38-jarige aanvoerder Alessandro Lucarelli (foto). Als enige speler van het elftal dat tot een paar seizoenen geleden nog in de Serie A speelde, bleef hij zijn club trouw. Vorig jaar stond Lucarelli meerdere malen koud te douchen als de gasrekeningen weer eens niet waren betaald en nam hij zelfs eigenhandig de tenues van de Serie A-club mee om thuis te wassen.

“Er waait hier zowel binnen als buiten het veld een nieuwe, frisse wind”, zegt de voormalig speler van Fiorentina, Palermo en Genoa. “Ik heb al veel in mijn carrière meegemaakt, maar dit is een project waar ik heel veel vertrouwen en zin in heb om mijn steentje aan bij te dragen.”

In Staantribune nummer 4 staat een uitgebreid artikel over ‘Leven na de dood in Parma’. Je kunt dit magazine nabestellen in de webshop.

mockup_COVER_nr04