Staantribune organiseerde dit jaar de verkiezing Voetbalboek van het Jaar 2020. Zeker in deze roerige tijden is lezen een goede afleiding. Uiteraard was ook dit jaar de verkiezing een publieksprijs. We praten erover in onze nieuwe podcast.

Vier jaar geleden won De Kist, het levensverhaal van oud-trainer Simon Kistemaker, van schrijver Yoeri van den Busken. Drie jaar geleden viel de eer te beurt aan Royston, de biografie van Royston Drenthe, van Hugo Verkley. Twee jaar geleden jaar was Elitepauper van auteur Freek van Kraaikamp de winnaar. En vorig jaar won Frank Heinen met zijn meesterwerk Buiten de Lijnen.

Aan een tafel bezaaid met boeken praten presentator Jeroen Heijink met Rick van Leeuwen van Sjaak Polak, Even serieus, Hugo Verkley van het boek 50 jaar FC Utrecht en Robert Visscher van Cupkoorts – De bekerwinst van FC Groningen en Staantribune-hoofdredacteur Jim Holterhuës onder meer over het belang van het voetbalboek, dat de laatste decennia aan een sterke opmars bezig is. En uiteraard maken we de winnaar bekend van Voetbalboek van het Jaar 2020.

Beluister deze podcast via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl.

https://soundcloud.com/user-95712707/129-voetbalboek-van-het-jaar-2020

Meer Staantribune podcasts? Beluister hier alle podcasts.