Een maand lang iedere dag een voetbalwedstrijd kijken in het stadion, dat was het doel van Thomas Rensen in 2011. Hij pakte de trein en reisde Europa rond. In totaal zag hij zelfs 32 wedstrijden in 18 landen. Voor Staantribune blikt hij in deze speciale Groundhopmaand de hele maand iedere dag terug op een van de meest unieke voetbaltrips ooit.

Dynamo Dresden – Rot-Weiss Erfurt 1-3

Tijdens mijn reis gebeurt het regelmatig dat ik in de media verschijn met mijn verhaal. Niet alleen bij RTi Hilversum, zoals ik gisteren liet zien, maar ook in iets grotere bladen. Ik heb een column op een Belgische website, op de website van het Engelse FourFourTwo, in dagblad De Pers, ik schrijf een verhaal voor de UEFA en natuurlijk houd ik op mijn eigen website ook een blog bij. En dat betekent dat ik iedere dag in de trein enkele uren aan het schrijven ben.

Daarnaast ben ik een dankbaar onderwerp voor journalisten om over te schrijven. Van Rusland tot Argentinië, van Oostenrijk tot aan Portugal, in veel landen verschijnt er een verhaal over mij. Als ik later deze reis een wedstrijd bezoek in Luxemburg, komt de krant met een twee pagina’s groot verhaal over mijn avontuur. En op de Zwitserse radio ben ik naast een huwelijk in het Engels koningshuis het enige item in de ochtend.

Russische 31Matches

Veel van de journalisten die mij geïnterviewd hebben, weten van mijn avontuur dankzij het grote Duitse tijdschrift Sport Bild. Een interview dat voor mij letterlijk vele stadiondeuren opende. Ik had Sport Bild een maand voor vertrek een klein berichtje gestuurd om te vertellen over mijn reis en de vraag of ik misschien hun fan van de week mocht zijn, om wat aandacht aan 31Matches te schenken. Daar denken zij anders over, zij sturen twee journalisten naar Rotterdam en pakken uit met een vier pagina’s groot verhaal.

En dat verhaal wordt op veel plekken gelezen. Ik krijg bericht uit Karlsruhe met de vraag of ik voor de wedstrijd die ik daar bezoek op het veld geïnterviewd wil worden, ik krijg een mail uit Praag van een journalist die wel iets kan regelen voor de derby tussen Slavia en Sparta en zo gaat het maar door. Ook een erg fanatieke Schalke-supporter mailt mij, maar daarover later op Staantribune meer.

SportBild

En dankzij Sport Bild heb ik vandaag ook een perskaart weten te krijgen voor een wedstrijd die anders niet mogelijk was om te bezoeken. Een wedstrijd die al weken uitverkocht is, ook al is het slechts in de Derde Bundesliga. Het gaat om de streekderby Dynamo Dresden tegen Rot-Weiss Erfurt. Vooral het fanatieke publiek van Dresden maakt indruk. Toch net wat anders dan de Deense ‘hooligans’ van gisteren. Na het laatste fluitsignaal word ik gebeld. De Duitse radiozender Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) aan de lijn. Voor het volgende interview …

Meer lezen over mijn trip? Op Staantribune blik ik nog de hele maand ‘real time’ terug op mijn reis. Maar natuurlijk kan ik hier niet al mijn verhalen kwijt. Wil je alles lezen? Over Herr Zimmermann, over vertraagde treinen of over hoe ik op de bank van Dynamo Dresden beland? Dan kan je (alleen deze maand) mijn boek 31Matches digitaal aanschaffen. Vraag het aan door dit formulier in te vullen: https://forms.gle/ue6A6FEgG4NDRG259

Lees ook de blogs over de andere dagen tot nu toe:

Dag 1: Engeland U17 – Spain U17
Dag 2: Bangor City – Prestatyn Town
Dag 3: West Ham United – Manchester United
Dag 4: Hertha BSC & VfL Wolfsburg
Dag 5: Djurgardens – AIK Solna
Dag 6: BK Skjold – BGA